Veckohoroskopet
Din guide till vad som händer på himlen

📆   Vecka 12
Må 20 Mars - Sö 26 Mars, 2023

Copyright 2023 Stjärnastrologen Anders Ekström

 

 20 mars 2023  18:33

Transiterande Månen är i Sextil till Transiterande Uranus

Håll dig positiv och öppen för nya idéer från andra. Det är inte bara är du som har visioner. Vi lever alla på samma jord och samarbete är din utveckling.

 

 20 mars 2023  21:12

Transiterande Solen är i Sextil till Transiterande Pluto

Livskrafterna förnyas och du känner vitaliteten flöda i blodet med styrkan av att kunna utföra stordåd. Förmåga att vara bestämd och intensivt fokuserad.

 

 20 mars 2023  22:24

Transiterande Solen går in i Väduren

 

DET ÄR VÅRDAGJÄMNING

Solen går över jordekvatorn från det södra halvklotet och tar med sig löfte om att nu bryter våren igenom. Nu är det ett halvår av kraften ur Yang som symboliserar den ljusa, aktiva, maskulina energin. Detta i balans med att även jorden måste andas, likväl som att vila och vara aktiv i en växlande rytm.

 

Det södra halvklotet går mot höst och vila i en utandning för att dämpa den aktiva energin och gå till vila i en period av Yinkraft. Yin symboliserar den mörka, passiva, kvinnliga energin.

 

Från de gamla grekerna och romarna till dagens hedningar har vårdagjämningen varit en tid för förnyelse, återfödelse och fruktbarhet. I den grekiska mytologin återvänder gudinnan Persefone från underjorden, vilket innebär att jordens fruktbarhet förnyas. Romarna uppkallade denna tid på året efter sin gudinna Eostre, som förknippades med fruktbarhet och förnyelse av livet. Många hedningar firar Ostara, en festival som hedrar vårdagjämningen och gudinnan med samma namn. Ursprunget till firandet av vårdagjämningen kan spåras tillbaka till gamla germanska stammar som dyrkade gudinnan Ostara. Trots högtidens popularitet är det många som inte känner till själva gudinnan. Ostara var en gudinna för fruktbarhet och förnyelse och representerade årstidernas växling och naturens återfödelse. Hennes namn härstammar från det gamla högtyska ordet "Ostarun", som betyder "påsk". Gudinnan avbildades ofta med en hare eller kanin, symboler för fruktbarhet och överflöd. I många kulturer representerar äggets symbol också gudinnan och det nya liv som uppstår på våren. Idag firar många människor Ostara som en tid av förnyelse och återfödelse, och införlivar ofta hedniska traditioner och ritualer i sitt påskfirande.

 

 20 mars 2023  15:30

Transiterande Venus är i konjunktion med Transiterande Norra Noden

Den Norra Noden är den punkt på himlen där månens bana korsar Solens bana. Den förknippas med vår själs syfte och den riktning i vilken vi måste röra oss för att uppfylla vårt karmiska öde. Venus står för kärlek, skönhet och harmoni, och leder ofta till en omvärdering av vår relationsdynamik och fram till våra kreativa strävanden.

 

21 mars 2023  09:19

Transiterande Månen är i Konjunktion med Transiterande Neptunus

Straffa inte ut dig när du inte klarar de nödvändiga konfrontationerna med verklighetens krav. Lär innebörden av ordspråket att hälla vatten på en gås.

 

 21 mars 2023  13:54

Transiterande Månen är i Kvadratur till Transiterande Mars

Undvik oöverlagda reaktioner och att överreagera där du inte borde reagera alls. Du är inte i dina vanliga gängors jag, men du ser det inte själv. Otåligheten och det något intensiva temperamentet som träder in med denna aspekt blir till förtret om du inte lär dig att kontrollera dig själv. Frustrationer som du upplever beror på en del sårade känslor där du inte fått den uppmärksamhet och det gehör som du tycker att du skulle ha fått, eller få för stunden som är nu. Använd dina energier till att ge dig den på att lyckas i dina ambitioner genom att arbeta hårt för ett mål, i stället för att gå loss på andra med irriterat humör. Låt Månens gång från fullt synlig till att vara osynlig, spegla ditt behov av att få vara ensam då och då och i denna avskildhet arbeta in din starka marsenergi i det du gör. Sedan kan du gå ut och presentera ditt verk när det är klart och då menar jag att det ska vara klart också. Det ska vara så färdigarbetat att du känner dig nöjd med det och att du inte kan såras om någon kritiserar vad du gjort. Du vet att det håller, det är det viktigaste. Det är på det sättet Monica du vinner över både dig själv i din sårbarhet och över motståndet på din väg mot erkännande.

 

 21 mars 2023  16:57

Transiterande Månen är i Sextil till Transiterande Pluto

Du minns och återupplever känslor från förr, både de goda och bitterljuva. Du känner dig möjligen lite vemodig i det att du saknar något som var en gång.

 

 21 mars 2023  17:01

Transiterande Månen går in i Väduren

Nu ska du aktivera nya projekt och hålla utkik efter de tillfällen som ger dig framgång. Din otålighet kan ge problem så det gäller att skynda långsamt. Transiterande Månen i Väduren är förbipasserande och det är livet också. Ingenting är permanent, inte ens stjärnorna på himlen i sin till synes eviga tillvaro. Månen är alltid i rörelse och precis som vi förändras växlar Månen hela tiden i sina olika faser. Och likt Månen bör vi aldrig sluta röra oss framåt. Transiterande Månen i Zodiakens första tecken, Väduren, ger en ny början, men tolkas också som en tid av impulsivt beteende likt vilda tidvattenvågor. En sak som alla kan enas om är att Månen i Väduren ger en hög energi och spänning. Nu råder en bra tid för handling och nya början. Energin är optimistisk och spontan, så följ med i flödet av aktivitet. Ta initiativ och var inte rädd för att vara självsäker. Men akta dig för impulsiva beslut eller att agera för hastigt - det kan leda till problem längre fram. Tänk igenom saker och ting innan du vidtar några förhastade åtgärder. Men vad du än gör, se till att ha roligt och släppa loss!

 

21 mars 2023  18:22

Nymåne vid  00°Ar49'

Dagen efter att Solen har gått in i Väduren och är kvar i Vädurens första grad, hinner Månen ifatt och gör Solen sällskap i samma grad. Måne och Sol i förening ger dig ett fönster att ställa dina önskningar mot dina verkliga behov. Det sker en nytändning av känslor och idéer du tycker om. Det är också lite av förstärkt Yin och Yang…

 

 22 mars 2023  02:33

Transiterande Månen är i Konjunktion med Transiterande Merkurius

Idéerna flödar fritt och du kan uttrycka dina känslor och tankar med motivation och skärpa för andra att förstå. Utmärkt aspekt för gott samarbete.

 

 22 mars 2023  18:04

Transiterande Månen är i Konjunktion med Transiterande Chiron

Synkronicitet är ett inslag i ditt dagliga liv just nu. Du kan känna av att du någon gång under barndomen har blivit sårad av att inte ha fått uppmärksamhet alla gånger när du behövde. Men det var då det... Lyssna nu in och njut av de andliga vägvisarna.

 

 22 mars 2023  21:16

Transiterande Månen är i Konjunktion med Transiterande Jupiter

De goda tillfällena radar upp sig med goda erbjudanden. Drömmen blir inte verklighet förrän du slutar drömma och tar tag i arbetet med förverkligandet.

 

23 mars 2023  18:12

Transiterande Månen är i Sextil till Transiterande Mars

Du har en del beslut att fatta! Gör det beslutsamt. Det höjer ditt anseende som ledare. Det finns en liten varning för frustrerade känslor i relationerna.

 

 23 mars 2023  19:41

Transiterande Månen går in i Oxen

Förstärk dina rutiner och håll fast vid dem. Ge dig inte in i nya projekt utan att först etablera och avsluta de pågående. Månen passerar nu genom Oxens tecken ett par dagar, och det är en tid för hårt arbete och beslutsamhet. Oxen är ett tecken som handlar om att vidta åtgärder och få saker gjorda när vi ska fokusera på våra mål och inte skygga för hårt arbete, eftersom belöningen kan vara stor. Håll huvudet lågt, dra ditt oxvagn och håll kursen, så kan du åstadkomma mycket du inte trodde du kunde. Oxmånen vill söka stabilitet med jordnära energi och känna av den materiella tryggheten av ett boende och bekräfta den fysiska närvaron genom stimulans, såsom att behovet av att "tröstäta" kan tillta. Månen är dock en ständigt föränderlig "vattenkraft", så du kan komma att känna dig lite ur balans när den befinner sig i Oxens jordtecken, att vattnet sugs upp och på sätt och vis stjäl energi och känslor kan vara svårare att kontrollera då det kan bildas lera kring fötterna. Du kan också känna ett större behov av fysisk komfort och vara mer känslig för beröring. Fokusera på egenvård och på att skapa en fredlig och behaglig miljö för dig.

 

 23 mars 2023  19:42

Transiterande Månen är i Kvadratur till Transiterande Pluto

Oförrätter och svartsjuka från förr väcker minnen du måste komma över och lära dig hantera. Enda sättet att bli av med spökena är att bli vän med dem.

 

 23 mars 2023  22:56

Transiterande Månen är i Sextil till Transiterande Saturnus

Tålamodsprövande uppgifter går mycket lättare. Jobba över så att du blir klar med det som ligger efter. Inför viktiga rutiner och bestäm dig att följa dem.

 

 23 mars 2023  13:13

Transiterande Pluto går in i Vattumannen

Förra gången Pluto var i Vattumannen inträffade mellan åren 1778 - 1798. Amerikanska frihetskriget vanns av Nordsidan och mer demokratiska former genom- fördes av Jefferson, från att en elit tidigare styrde. Segern inspirerade och uppmuntrade till Franska Revolutionen 1789. Det är samhällets sociala reformer som står i fokus för denna konstellation. Massorna, dvs. folket genomskådar de politiska systemens korrupthet, och vill för egen del genom uppror stävja missbruket. Planeten Uranus, Vattumannens följeslagare, upptäcktes 13 mars 1781. Pluto, den yttersta makten avslöjar hemligheterna, men förblev dock själv ännu hemlig fram till upptäckten 1930. Det är viktigt att notera att Pluto tar ungefär 248 år att göra en komplett cykel och spenderar 12 till 32 år i varje tecken. Därför gäller tolkningen av Pluto i tecken för en generation snarare än individen. För en mer individuell tolkning, se till huspositionen för Pluto i ditt horoskop.

 

Generationen under Pluto i Vattumannen präglades av världsomspännande samarbete. Vetenskapliga genombrott skedde till förmån för mänskligheten och tvingades förändra hur vetenskapen betraktas utgående från nödvändigheten av ett fungerande samhälle. Världspandemin Covid-19 som spred sig från Kina i början av 2020 har ställt jordens befolkning inför enorma svårigheter. Infrastrukturen har omstörtats, miljontals har dött i sjukdomen och ekonomiska följder har drivit många ut för ruinens brant. Förhoppningen jag ser med Plutos entré i Vattumannen i mars 2023, är att det blir en slutlig kraftsamling för att bekämpa viruset och att mänskligheten kan leva vidare i ett normalt tillstånd. Men för det krävs stora förändringar i levernet för att bygga upp ett tryggt samhälle. Självförsörjning är en är stor del av det. Globalismen stävjas av Pluto då Vattumannens världsmedborgarskap ifrågasätts vara nödvändigt. Företagen återgår allt mer till att behålla kunskapen inom sig och inte längre anlita externa konsulter i lågprisländer. Vi kan börja hoppas på att det blir verklighet och att Plutos strävan mot mer nationellt självstyre gör sin verkan till det bättre och tryggare i det existentiella. Samarbete över gränserna måste fortsätta, men inte så att man från andra sidan gränsen bestämmer hur grannlandets statsskick ska utformas.

 

24 mars 2023  03:07

Transiterande Månen är i konjunktion med Transiterande Norra Noden

Nygamla möjligheter öppnar sig som projekt att börja planera. Stärkt av att du har familjen och dina vänner med som hejarklack så kommer det att fungera,

 

 24 mars 2023  11:30

Transiterande Månen är i Konjunktion med Transiterande Venus

Kärleken är stor! Tillgivenhet, kärlek och romans viskar lovord i ditt öra. Le, skratta och njut! Månen vill tillfredsställa sina behov och Venus täcker dem.

 

 24 mars 2023  03:06

Transiterande Norra Noden Stationär

Återgår till framåtgående direkt rörelse.

 

25 mars 2023  00:51

Transiterande Månen är i Konjunktion med Transiterande Uranus

Du har svårt att koppla av och upplever inte den tysta njutningen annat än för en minut. Det är omöjligt att veta var och när eller om du alls dyker upp.

 

 25 mars 2023  17:18

Transiterande Månen är i Sextil till Transiterande Neptunus

Ta fram målarpenseln, skrivboken, drejskivan eller annat där du kan ge dina känslor hän i ett skapande. Du är i harmoni och kan förverkliga drömmar.

 

 25 mars 2023  12:45

Transiterande Mars går in i Kräftan

Det är dags att kämpa för personer eller saker som du känner starkt för. När du personligen blir sårad drar du dig tillbaka i ditt skal i stället för att försvara dig.

 

 26 mars 2023  01:41

Transiterande Månen går in i Tvillingarna

Månen är i Tvillingarna under två och en halv dag, så vi kan förvänta oss att det kommer att vara en del Tvillingenergi i luften då kommunikation och intellektuella strävanden gynnas. Du kan känna dig mer pratsam än vanligt och sinnet kan vara extra upptaget av intellektuellt utbyte. Det är en bra tid för brainstorming, nätverkande och studier och framförallt att umgås. Tvillingens baksida är att det också kan vara en tid då tankarna är utspridda som när en kvicksilverdroppe delas i många droppar vid fall och blir nyckfulla och skvallriga. Medvetet tänkande ger dock samling och koncentration när du föser ihop dropparna, tankarna, och de återförenas och blir en stor enhetlig droppe. De små dropparna som farit omkring likt tjattrande goblins, har samlat information var för sig och när de återförs att komma samman till en enhet, tar Tvillingmånen upp och gör om informationen till en begriplig och användbar mening.

 

 26 mars 2023  01:46

Transiterande Månen är i Trigon till Transiterande Pluto

Du känner efter om dina personliga begär har blivit tillfredsställda. De sanna känslorna kommer starkt upp till ytan och du måste hantera dem på bästa sätt.

 

 26 mars 2023  05:37

Transiterande Månen är i Kvadratur till Transiterande Saturnus

Tålamod är en dygd och det gäller just nu. Håll ut i besvären annars faller du lätt offer för frustration och ledsamhet. Allt löser sig inom någon dag.

 

 26 mars 2023  12:03

Transiterande Månen är i Sextil till Transiterande Solen

Harmoni och förening är ledorden det närmaste dygnet. Du är nöjd med dig själv och vänskapligt sinnad. Njut av tillfällena som ges att ta del av tillvaron.

 

 26 mars 2023  19:57

Transiterande Merkurius är i Konjunktion med Transiterande Chiron

Merkurius, känd som kommunikationens och intellektets planet, representerar vår förmåga att tänka, resonera och kommunicera effektivt. Å andra sidan representerar Chiron, den sårade helaren, våra djupaste sår och vägen till helande och tillväxt. När dessa två planeter är i konjunktion kan vi förvänta oss att uppleva en nyvunnen känsla av klarhet och medvetenhet kring våra djupaste sår och hur vi kan läka dem.

 


***

🔝