EFEMERIDER 1930 - 2025 vid midnatt

EFEMERIDER 1930 - 2025 vid midnatt

Efemerider, planettabeller, denna ofta tjocka bok som residerar på var Astrologs skrivbord, beskriver Solens och planeternas positioner i zodiaken. En bok som inte går att vara förutan, lika lite som en fågel kan vara utan vingar! En bok som i stort sett endast innehåller siffror i tabellform med symboler och kryptiska förkortningar. En bok som förr främst var för de "invigda", eftertraktad, aktad och tummad och lite hemlig. Ja, så kan man i enkelhet beskriva fenomenet med denna boks betydelse inom Astrologin. Numera är efemeriderna var mans egendom och finns även inbyggda i astrologiprogram för datorn. Stjärnastrologens efemerider 1930 - 2025 är uträknade för midnatt. Jag har lagt upp i 10-årsperioder och du kan kopiera de avsnitt du vill och lägga in i en ordbehandlare och skriva ut ett eget häfte. Tyvärr är Månnoden angiven som medelnod, då jag inte har tillgång till annat program för efemeridberäkningar. Bortse alltså helt från denna kolumn! Du kan också lätt se vilket tecken dina vänner är och var de har sin Måne och planeter - bara en sådan överblick ger många goda insikter.

 

Dagjämningar & Solstånd 2000 - 2025

Vårdagjämningen omkring 20 mars inleder det Astrologiska Året när Solen korsar ekvatorialplanet vid NOLL-punkten i Zodiaken in i Vädurens stjärntecken och går över till det norra halvklotet för det kommande halvåret. Natten och dagen är lika långa för att dagarna blir längre och längre fram till Sommarsolståndet.

 

Vid Sommarsolståndet omkring 20 juni går Solen in i Kräftans tecken och det är årets längsta dag och cykeln mot balans påbörjas fram till Höstdagjämningen.

 

Vid Höstdagjämningen omkring 22 september korsar Solen ekvatorialplanet vid NOLL-punkten i Zodiaken in i Vågens stjärntecken och går tillbaka till det södra halvklotet för det kommande halvåret

 

Vid Vintersolståndet omkring 21 december går Solen in i Stenbockens tecken och det är årets längsta natt och cykeln mot balans påbörjas fram till Vårdagjämningen den 20 mars - cirkeln är sluten, ett år har gått!